5 snabba tips inför din resa

san-francisco-banner.jpg

Det finns förstås hur mycket information som helst om allt som går att göra i San Francisco, men här kommer fem tips som kanske underlättar din resa.

Bekväma skor!
Det låter ju som en klyscha, men det GÅR verkligen att ta sig till många ställen till fots, dock krävs lite tid och ibland är det som bekant lite backar upp och ned. Hyr gärna cykel också, är du van att cykla i stan i Sverige, så klarar du det i San Francisco också.

Boka sevärdheter innan du åker
Alcatraz har ofta väntetid och i värsta fall hinner du inte med en tur tid på grund av att båtarna är fullbokade.

Ta tuben från flygplatsen
Det tar lite längre tid och kan kännas lite knöligt med bagage, men det går att ta BART-tåget från San Franciscos flygplats in till stan.

Missa inte Oakland och Berkeley
På andra sidan San Francisco Bay finns University of California med ett fint universitetsområde, och i Berkeley finns även bra matställen och mysiga caféer. Du kan ta dig dit med BART-tåget som går över Bay Bridge.

Planera inte för mycket
Många amerikanska städer känns nästan övergivna eftersom alla invånare åker bil och rör sig i förorterna, men inte San Francisco. Rör dig i myllret på gatorna i de olika stadsdelarna och upptäck staden utan att alltid veta exakt vad som kommer att hända.