Shopping

I området kring Union Square och Market Street i city finns många märkesbutiker och mer exklusiva affärer. Här finns även alla kedjor som Gap, HM etc. samt flera köpcentrum.

Det finns en populär turistbroschyr som finns på många hotell där alla butiker och märkesbutiker finns utmärkta, så du till exempel ser exakt var Apple Store, Gucci-butiken eller Nike Concept Store ligger.

För second hand-shopping och lite mer alternativa stilar rekommenderas Mission, Hayes Valley eller Fillmore Street. Dessa tre områden har även bra restauranger. Mission och Hayes Valley kan du promenera till från city, medan Fillmore Street ligger lite längre bort.

Shoppingtips i San Francisco

2 Comments

 1. Hej

  Jag flyger från Landvetter till San Fransisco nästnästa måndag. Jag har spanat in köpcentret Westfield San Fransisco Centre. Är det ett köpcenter inomhus och något du rekommenderar?
  Jag kommer bo på Hotel Zephyr så tror du det är möjligt och lätt att promenera emellan (och utan att gå förbi de gatorna du “varnar” för)eller är det prisvärt och enkelt att ta taxi? Vad kan taxi kosta enkel väg? Är det lätt att beställa eller hitta taxi på gatorna?
  Ligger detta köpcenter nära Nike store eller vad affären heter? Kan man enkelt promenera till denna affär?

  Många frågor. Man känner sig ju oftast väldigt vilsen i början i ett nytt land – ny stad

  Tack på förhand
  Med vänlig hälsning
  Maja Lind

 2. Sorry för sent svar Maja, du har redan varit på din resa inser jag. Men ja Westfield är ett stort shoppingcenter mitt i stan och ligger längs Market Street. Det är nog som de flesta andra större shopping center så kanske inte så specifikt för just San Francisco. Men det har de stora kedjorna och märkena. Det är gångavstånd därifrån till de andra butikerna downtown (Nike store, Apple store osv). Men det är generellt enkelt att haffa taxi på gatan, alternativt via Uber-appen. Taxi är generellt betydligt billigare än i Sverige, men du kan alltid fråga efter priset innan du åker iväg så du inte blir blåst.
  Det går att gå från Hotel Zephyr till Market street men det är ganska långt, så jag rekommenderar taxi, buss eller spårvagn. Google Maps och vägbeskrivningsfunktionen brukar kunna visa tiden för gångavstånd ganska bra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *