Transporter

Om man inte drar sig för långpromenader är det gångavstånd till förvånansvärt många områden i San Francisco. I övrigt fungerar det bra med bussar och spårvagnar. Det är dyrt att åka med museum-spårvagnarna (med det klassiska utseendet), men de vanliga spårvagnarna som går längs Market street och på Embarcadero samt vidare västerut kostar som vanliga bussar.

Taxi/Uber är billigt i svenska mått mätt. Kanske hälften av vad det kostar i Sverige. En resa från flygplatsen (SFO) in till city går på 30-40 dollar eller billigare, och ska du nånstans inom stan så går det oftast på runt 10-15 dollar inklusive dricks.

Utanför stan:

 • Caltrain (stationen ligger på fourth street och med Caltrain tar du dig söderut genom dalen ända till San Jose om du vill.)
 • Tunnelbana (MUNI/BART). Med tuben kan du ta dig en bra bit söder om stan, men också över Bay Bridge till Berkeley och Oakland.
 • Hyra bil: På Geary Street ligger många hyrbilsfirmor (de delar garagehus). Kolla och boka på nätet först (t.ex. www.sixt.com) Flera gånger har jag varit med om att bli uppgraderad till bättre bil än jag bokat helt utan kostnad.
 • Zip Cars: Det är en form av bilpool/hyrbilsföretag, men kan nog vara lite trixigt att ge sig in på om du bara är tillfälligt i stan då det kräver registrering och nyckelkort.
 • Hyra cykel: Det finns flera bra cykeluthyrningsfirmor längs Columbus Avenue, strax norr om Washington Square. Jätteturistigt men bra cyklar och bra service.

Kollektivtrafik San Francisco spårvagn

4 Comments

 1. Har du någon aning om möjligheter att få med sig barn på cykelturer. Finns det cyklar för mindre barn och cykelsitsar?

 2. Hej Fredrik
  Vi är två vuxna o tre barn – vad tror du att en taxiresa fr Berkeley till flygplatsen kostar? Vi planerar att inte har hyrbil i SF – I LA rekommenderar de flesta att man har bil men i SF har jag hört att många väljer bort hyrbilen.

  • Hej, jag tippar på att resan från Oaklands flygplats till SF city kostar cirka 35-45 dollar beroende på trafiksituation. Ja, jag tror ni kommer långt med att åka kollektivt och promenera. Och vill ni, kan ni ju hyra en bil en dag för en dagstur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *